Boom na zdrową żywność
W ciągu ostatnich trzech lat potroiła się w naszym kraju liczba ekologicznych gospodarstw. Nasz kraj ma jedne z najlepszych na świecie warunków do rozwoju ekorolnictwa. To zasługa niskiego poziomu stosowania sztucznego nawożenia i środków ochrony roślin. Tych ostatnich przeciętny polski rolnik stosuje dziesięć razy mniej niż rolnik z krajów unijnej "15".
Nic dziwnego, że w ostatnich latach tempo, w jakim produkcja zdrowej żywności rozwija się w Polsce, należy do najszybszych na świecie. Co roku liczba gospodarstw i ich powierzchnia się podwaja. Dziś jest ich w Polsce ponad siedem tysięcy.
Więcej: Rzeczposolita
Archiwum aktualności
2020 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2012 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2011 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2010 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2009 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2008 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2006 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2005 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2004 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12